… Belle Époque (1992)

cartell/imbd.com

Avui, dia 22 d’octubre de 2021, podreu veure a La2 a les 22:00 aquesta pel·lícula de Fernando Trueba. Va guanyar l’Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa.

L’acció se situa l’hivern de 1931 quan està a punt de proclamar-se la Segona República Espanyola després del fracàs de la Insurrecció de Jaca contra la monarquia. El protagonista és el jove militar Fernando (Jorge Sanz) que decideix desertar. Durant la fugida, l’acull l’artista Manolo (Fernando Fernán Gómez). Coneixerà, s’enamorarà i tindrà relacions sexuals amb les quatre filles de l’artista: Clara (Miriam Díaz-Aroca), una vídua; Violeta (Ariadna Gil), una lesbiana a qui l’atrau Fernando quan es vesteix de dona pels balls de disfresses i Rocío (Maribel Verdú), una dona que vol casar-se amb un membre de la casa reial. Finalment, hi ha Luz (Penélope Cruz), que se sent enveja cap a les seves germanes i que també està enamorada de Fernando.

El director va explicar en una entrevista perquè va voler situa el film l’any 1931: “No volíem parlar de cap moment històric, volíem explicar una història divertida i busquem el moment històric més apropiat per a aquest guió (…) Abans d’escriure la història final, pensàvem que havia d’ocórrer el 1917 a Espanya, mentre que a Rússia es desencadenava la revolució. La idea era que la història transcorregués en un lloc allunyat mentre hi havia una revolució en un altre lloc del planeta (…) Va ser Azcona el que va proposar apropar-lo més a la nostra història, va dir de situar-la a la Segona República. “. Una de les millors comèdies de la història del cinema espanyol ple de diàlegs intel·ligents i que compta amb unes magnífiques interpretacions.

Director: Fernando Trueba

Guionistes: Rafael Azcona, Fernando Trueba, José Luis García Sánchez

Repartiment: Fernando Fernán Gómez, Jorge Sanz, Penélope Cruz, Ariadna Gil, Maribel Verdú, Miriam Díaz Aroca, Mary Carmen Ramírez, Gabino Diego, Michel Galabru, Agustín González, Chus Lampreave, Jesús Bonilla, María Galiana, Joan Potau, Manuel Huete, Juan José Otegui, Félix Cubero, João Salaviza, Luís Zagalo

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.