… Raíces profundas (Shane) (1953)

cartell/imbd.com

Avui, dia 10 de gener de 2022, podreu veure a La2 a les 22:00 aquest film de George Stevens. Es basa en la novel·la homònima de Jack Schaefer. Finalment no l’emeten. Lamentem l’error. Disculpes.

La narració se situa finals del segle XIX a l’Estat de Wyoming dels Estats Units. Comença quan Shane (Alan Ladd), un pistoler arriba ferit a una granja. Aquesta granja pertany a la família formada per Joe Starrett (Van Heflin), la seva dona Maria (Jean Arthur) i el seu fill Joey (Brandon deWilde). Una família que es troba en greus dificultats, ja que està amenaçada pel ramader Rufus Ryker (Emile Meyer) que pretén robar-los el seu terreny. Quan Shane mata un dels pistolers de Rufus, aquest intenta contractar-lo. Davant d’aquesta negativa, Rufus contracta el perillós assassí a sou Jack Wilson (Jack Palance). Rufus farà tot el possible per protegir la família Starret contra Rufus i els seus pistolers.

Aquest film va rebre un Oscar a la Millor Fotografia. Un dels millors westerns de la història i que va servir per començar a construir el personatge del pistoler, no només com a algú que s’enfrontava a altres com ell, sinó que també era capaç de protegir els més dèbils com fa aquí el protagonista.

Director: George Stevens

Guionistes: A.B. Guthrie Jr.

Repartiment: Alan Ladd, Jean Arthur, Van Heflin, Brandon De Wilde, Jack Palance, Ben Johnson, Edgar Buchanan, Elisha Cook Jr., John Dierkes, Emile Meyer

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.