… Tiburón (Jaws) (1975)

jawsimbd
cartell/imbd.com

Avui, dia 7 d’octubre de 2018, podreu veure a Trece a les 19:40 aquesta pel·lícula de Steven Spielberg. Es basa en la novel·la homònima de Peter Benchley.

La pel·lícula comença quan un enorme tauró ataca  persones a la platja d’Amity Island. L’alcalde Larry Vaughn (Murray Hamilton) es nega a tancar la platja per l’efecte negatiu que tindria sobre una població que viu, bàsicament, del turisme. Quan arriba el segon atac del tauró,  un caçador de taurons,  Quint (Robert Shaw), l’oceanògraf Matt Hooper (Richard Dreyfuss) i el cap de policia local, Martin Brody (Roy Scheider) s’uneixen per intentar capturar-lo.

El director va explicar en una entrevista que va intentar que tant el tauró com els personatges fossin com més realistes millor. De fet, una de les virtuts del film és mostrar com en nom del turisme es desprotegeixen els interessos de les persones, encara que hi hagi un tauró a la platja matant gent.  Una pel·lícula que va marcar un gènere i que compta amb una banda sonora de John Williams que quan la sents, ja veus el tauró.

Director: Steven Spielberg

Guionistes: Peter Benchley, Carl Gottlieb 

Repartiment: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton, Carl Gottlieb, Jeffrey C. Kramer, Susan Backlinie, Jonathan Filley, Chris Rebello,Jay Mello, Craig Kingsbury, Jeffrey Voorhees, Lee Fierro, Ted Grossman, Robert Chambers, Peter Benchley

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.