Misión Impossible: Fallout (Mission: Impossible – Fallout)

L’Odissea d’Ethan

impossiblefallut.jpg
cartell/imbd.com

Christopher McQuarrie dirigeix aquesta nova entrega de la saga Misión Impossible.  La pel·lícula comença quan Ethan Hunt és requerit per l’FMI per complir una nova missió: recuperar tres bombes de plutoni que pretenen fer explotar en diferents parts del món el grup terrorista Els Apòstols. La  primera escena mostra el protagonista llegint l’Odissea d’Homer. Aquest poema èpic i el film mantenen certs paral·lelismes. Tot i les grans escenes d’acció i suspens a les quals ens té acostumats la saga, la pel·lícula es fa massa llarga i previsible i la part més innovadora és l’exposició dels sentiments del protagonista.

Christopher McQuarrie ha dirigit films com ara Jack Reacher (2012) o l’última  entrega de la saga de Missión Impossible, Misión Impossible: Nación Secreta (Mission: Impossible – Rogue Nation) (2015). En aquesta ocasió, el director ha explicat que volia mostrar la part més íntima del protagonista, les seves emocions.

La pel·lícula comença quan a Ethan Hunt (Tom Cruise) li encarreguen una nova missió secreta: impedir que el grup terrorista anomenat Els Apòstols faci explotar unes bombes de plutoni. Per fer-ho comptarà amb el seu equip format per Luther Stickell  (Ving Rhames) i Benji Dunn (Simon Pegg). Aquest cop, però, la CIA els obligarà a incorporar un nou company: August Walker  (Henry Cavill)…

La fotografia de Rob Hardy és un homenatge constant a les pel·lícules d’acció i suspens que han marcat la història del cinema. Hom pot observar-hi referències clares a la saga Bond i també algun toc hitchcockià.

Tom Cruise demostra una gran maduresa interpretativa com a Ethan Hunt.  Per primer cop, ens mostra la part més humana i la complexitat dels sentiments del seu personatge. A més  a més, cal destacar l’actuació de Henry Cavill com a  August Walker, bastant convincent en el seu paper.

El director ha explicat en una entrevista que volia mostrar “el viatge (físic i emocional) del protagonista“. Precisament aquest viatge té moltes similituds amb el que fa Odisseu  en el poema l’Odissea d’Homer (el llibre que llegeix el protagonista durant la primera escena del film). En els dos casos,  tant Ethan com Odisseu intenten completar la missió per aconseguir ser feliços amb l’amor de la seva vida un cop tornin a casa. A més a més, les seves respectives parelles (tant d’Ethan com d’Odisseu) tenen pretendents que aprofiten l’absència de l’heroi per casar-s’hi. El film, però, es perd en escenes d’acció molt ben realitzades, però alhora massa llargues.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.