Jurassic World: El reino perdido ( Jurassic World: Fallen Kingdom)

Bestialitats humanes

cartelljurassicworld2fallenkingdom.jpg
cartell/imbd.com

J.A. Bayona dirigeix aquesta nova entrega de Jurassic World. En aquesta, es planteja el debat sobre què s’ha de fer amb els dinosaures clonats,  ja que l’illa on habiten està a punt de ser destruïda per un volcà en erupció. Un grup d’animalistes encapçalat per Claire Dearing pretén salvar-los i portar-los a una altra illa, mentre en el Congrés dels Estats Units es debat si és millor deixar-los morir o evacuar-los. Finalment, el multimilionari Eli Mils ajuda a portar a terme aquesta iniciativa de Claire, que comptarà amb l’ajuda del seu company Owen. Un bon film, amb algun toc d’humor, que incorpora reflexions interessants sobre l’animalisme i la clonació, però amb algunes trames excessivament previsibles.

J.A Bayona ha dirigit pel·lícules com Lo imposible (2012) o  Un monstruo viene a verme (A monster call) (2016). Ara realitza aquesta seqüela de Jurassic World (2015).  El director ha explicat què el va impulsar a fer aquest film: “el fet que Spielberg n’hagi estat el productor executiu ha estat una mica especial. Em venia de gust treballar-hi i, a sobre, en una saga com aquesta. Molts tenim una connexió emocional amb aquestes pel·lícules perquè les vam veure quan érem molt joves”. De fet, les picades d’ullet als films de Spielberg són bastant presents durant tota la narració.

La pel·lícula comença quan el Congrés dels Estats Units debat què s’ha de fer amb els dinosaures clonats que habiten a l’illa Nublar. El doctor Ian Malcom (Jeff Goldblum) creu que la natura està compensant l’error de clonar dinosaures. Mentrestant, però, el multimilionari  Eli Mills (Rafe Spall) pretén portar-los a una altra illa per salvar-los. Per fer-ho contactarà amb Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), l’exadministradora d’operacions de Juràssic  World i fundadora del Grup de Protecció de Dinosaures, i aquesta demanarà ajuda a  Owen Grady (Chris Pratt), antic entrenador de dinosaures de Jurassic World per completar la missió amb èxit.

La fotografia d’Óscar Faura té referències audiovisuals molt clares a la saga original i les imatges icòniques es repeteixen d’una manera o altra.  Per altra banda, es desprèn la imatge d’un món que veu la ciència com un joc sense tenir-ne en compte les conseqüències.

La banda sonora de Michael Giacchino utilitza les mítiques notes que tots relacionem amb la saga per donar-hi continuïtat. A més a més, té la virtut de donar protagonisme al silenci en alguns moments determinats.

Tant Chris Pratt com Bryce Dallas Howard fan una bona interpretació. En canvi, Rafe Spall com Elis Mills accentua massa el cinisme del seu personatge. També cal destacar la presència de Jeff Goldblum com a Ian Malcom, que ja havia sortit en anteriors films de la saga, amb pocs  minuts en pantalla dóna la imatge de mestre savi que veu el món amb clarividència.

El director ha explicat en una entrevista quin és el fet diferencial d’aquesta respecte a les altres pel·lícules de la mateixa saga: “Després de fer quatre pel·lícules sobre com crear dinosaures, em semblava molt interessant entrar en el dilema del doctor Frankenstein: Quin serà el nostre paper? Quins són els drets de les criatures creades per l’home? És una mica també el dilema d’Intel·ligència Artificial  (A.I. Artificial Intelligence) (2001), de Spielberg i els seus robots amb emocions.”. De fet, en determinats moments, alguns dinosaures clonats demostren emocions gairebé humanes. A més a més, s’hi afegeix el debat sobre els drets dels animals (encara que siguin clons) i  fins a quin punt el planeta pertany als humans.  En conclusió, un bon film que recupera l’esperit de la saga original.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.