El sacrificio de un ciervo sagrado (The Killing of a Sacred Deer)

El sacrifici

killingofasecretdeer.jpg
cartell/imbd.com

Yorgos Lanthimos dirigeix aquest film sobre les conseqüències que una actuació errònia  pot portar a la teva vida. La pel·lícula comença quan els fills del cirurgià Steven i l’oftalmòloga Anna, de cop i volta, tenen una estranya malaltia que els impedeix moure’s. Els metges els fan proves, però no s’arriba a cap diagnòstic que justifiqui aquesta alteració. Martin, fill d’un pacient de Steven que va morir a causa d’una negligència mèdica del cirurgià, li adverteix que haurà de sacrificar un membre de la seva família per evitar que morin tots. Un bon thrillrer psicològic amb tocs surrealistes, que li costa entrar en acció. També compta amb una fotografia magnífica i un excel·lent muntatge.

Yorgos Lanthimos és un director grec que ha realitzat films com ara Canino (2009) o Langosta (2015).  Ara fa una adaptació moderna del mite d’Ifigènia. El director va explicar que és una pel·lícula sobre un cirurgià que ha d’aprendre a obrir el seu cor.

La pel·lícula comença quan Bob (Sunny Suljic), el fill petit del cirurgià cardíac Steven (Colin Farrell) i de l’oftalmòloga Anna (Nicole Kidman), presenta una estranya malaltia  que li impedeix moure’s.  Totes les proves mèdiques que se li practiquen demostren que està, aparentment, sa. La germana de Bob, Kim (Raffey Cassidy), també comença a presentar els mateixos símptomes que el seu germà. Martin (Barry Keoghan), un  noi de setze anys, orfe de pare, mort per una negligència mèdica de Steven, li adverteix que per  salvar  la seva família haurà de sacrificar-ne un membre.

La fotografia de Thimios Bakatakis aconsegueix que l’ambient es torni cada cop més claustrofòbic a mesura que avança la narració.  A més a més, es contraposen les imatges de les operacions quirúrgiques amb el món esotèric de les malediccions que envolten la família protagonista.

La banda sonora de Johnnie Burn complementa perfectament la narració de manera simbòlica. De fet, la primera melodia que sona pertany a la peça de Shubert, “Jesus Christus schwebt am Kreuze” (Jesús a la creu).  Una referència bíblica al Jesús que se sacrifica per la humanitat per salvar-la dels seus pecats.

Colin Farrell fa una bona interpretació com a Steven que es complementa amb la convincent actuació de Nicole Kidman. Barry Keoghan com a Martin no dóna prou el caràcter de cinisme i maldat del seu personatge.

El director va explicar en una entrevista que la seva idea inicial era mostrar com un adolescent amb ganes de venjança pot arribar a atemorir un adult.  Aquesta idea acaba convertint la història amb una sagnant batalla entre la ciència de Steven i les malediccions que li practica Martin. Una molt bona narració que ens parla de les conseqüències que les actuacions errònies poden portar a la nostra vida.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.