Spider-Man: Homecoming

Spider-Man 3.0

cartellspidermanchomecoming.jpg
cartell/imbd.com

Jon Watts dirigeix aquest film sobre Spider-Man, que forma part del conjunt de pel·lícules sobre els Venjadors, un conjunt de superherois trets de còmics, liderats per Tony Stark (Iron Man). En aquest cas, l’acció se situa vuit anys després de  Los Vengadores (The Avengers)  (2012), quan aquests van impedir que la terra fos destruïda per la raça extraterrestre  dels Chiaturi. El govern federal dels Estats Units i Tony Stark van decidir guardar totes les armes extraterrestres que havien quedat a la terra després de la guerra. Aquest Spider-Man representa  una continuació de Capitán American: Civil War (Captain America: Civil War) (2016), en què  Tony Stark (Iron Man) va reclutar per primer cop Spider-Man (Peter Parker). En aquest film, veiem com Peter torna a casa seva i coneixem la seva faceta d’adolescent rebel i superheroi ansiós de protagonisme. Quan Peter descobreix que les armes extraterrestres del govern federal dels Estats Units han estat robades, buscarà el culpable i s’hi enfrontarà. Una bona pel·lícula de ciència-ficció capaç de traslladar les aventures de Spider-Man al món modern,  amb un paper fonamental de  la tecnologia. També  hi trobem una excessiva idealització dels herois. Tot això, però, sense deixar de mostrar unes desigualtats socials ben evidents.

Jon Watts és un director que, fins ara, només havia dirigit dues pel·lícules: El Payaso del Mal (Clown) (2014) i Cop Car  (2015). La idea principal de la pel·lícula segons el director era “mostrar un nen normal convertint-se en un superheroi i després mostrar un home normal convertint-se en un superman.” Precisament, el guió mostra molt bé aquest procés tant en el protagonista com en l’antagonista.

La pel·lícula comença quan Peter Parker (Tom Holland) torna d’ajudar els Venjadors. Un cop a casa, intentarà ser un noi normal a l’institut perquè ningú no descobreixi que és Spider-Man, mentre que com a Spider-Man intentarà acabar amb  la delinqüència de la ciutat. Tot això, mentre és vigilat de prop per Tony Stark (Iron Man),  interpretat per Robert Downey Jr.. Paral·lelament, Vulture (Michael Keaton) és un traficant d’armes extraterrestres que roba al govern federal dels Estats Units.

La banda sonora de Michael Giacchino contribueix a donar un aire modern a la història. A més a més, hi aporta ritme en els moments en què el guió cau en una certa monotonia.

La fotografia de Salvatore Totino  té referències molt clares a altres pel·lícules sobre l’adolescència. De fet, Peter Parker no deixa de ser un nen immadur amb superpoders durant gran part de la narració. També, tal com ens adverteix al començament, aquesta és una pel·lícula “feta per Peter Parker”. Això provoca que  les imatges de les pantalles, siguin de mòbil o de les tecnologies més modernes, tinguin un paper important en la narració.

Tom Holland construeix un Peter Parker immadur i inconscient tant del món que l’envolta com del fet que tenir superpoders també implica responsabilitats. Michael Keaton com a Vulture ens mostra la maldat del seu personatge, però també ens fa veure les justificacions que dóna al seu comportament. Robert Downey Jr.  dibuixa un Tony Stark (Iron Man) com un mentor diferent,  poc seriós i poc transcendent en la manera de parlar amb Peter Parker.

El director ha afirmat en una entrevista que volia mostrar la història d’un nen que volia formar part de l’univers dels superherois,  però del qual encara no en formava part.  I això, és un bon resum de l’obsessió de Peter Parker durant tot el film. Un film modern, per revisar el ja mite de Spider-Man, pensat pel segle XXI, tant l’acció com els personatges. Un món de contrasts, on conviuen rics com Tony Stark, amb la gent que ha de suar cada dia per guanyar-se la vida. I de fet, aquests contrasts expliquen part de l’argument.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.