Una nit per sobreviure (Run all Night)

 Una nit per a redimir-se

Cartell/imbd.com
cartell/imbd.com

El director maresmenc Jaume Collet-Serra dirigeix aquest thriller sobre un  pistoler de la màfia que intenta salvar el seu fill, a qui culpen d’haver matat el fill del seu “capo”. Tant el pare com el fill hauran d’intentar sobreviure mentre són perseguits pels mafiosos i per la policia. Això serveix de pretext per parlar de la redempció d’un delinqüent que cerca l’acceptació de la seva pròpia família, a la qual havia abandonat per protegir-los.  Es tracta d’una bona pel·lícula amb moviments de càmera excepcionals i amb una fantàstica utilització tant  dels primers plans com  de les imatges aèries.

El director de Sant Iscle de Vallalta, Jaume Collet-Serra,  va arribar als Estats Units a divuit anys, on ha desenvolupat tota la seva carrera professional. Allà ha dirigit films com ara La casa de la cera  (House of Wax) (2005), L’òrfena (Orphan) (2009) o  Sin escalas (Non-Stop) (2014).

Jimmy Conlon (Liam Neeson) va ser  el pistoler del mafiós Shawn Maguire (Ed Harris). Ara, ja retirat, continua al seu costat, formant part de la “família”. Tot canvia, quan el fill de Shawn,  Danny (Boyd Holbrook) intenta matar el fill de Jimmy, Mike (Joel Kinnaman), per haver estat testimoni accidental d’uns assassinats que  va cometre. Per impedir-ho, Jimmy  posa fia a la vida de Danny. A partir d’aquí Jimmy i Mike hauran d’intentar sobreviure perseguits per Shawn i per la policia. Només comptaran amb un detectiu disposat a escoltar-los: Harding (Vincent D’Onofrio), que investiga els anteriors assassinats de Jimmy.

Els  jocs de càmera són un dels punts claus de la pel·lícula amb unes panoràmiques excepcionals sobre Nova York que serveixen com a metàfora de com una ciutat per més gran que sigui no et permet escapar del teu passat. A més a més, sap captar els sentiments més íntims dels personatges amb uns primers plans que posen a prova la qualitat dels actors.

Liam Neeson com a Jimmy Conlon sap reflectir com una persona acabada i sense cap motivació, de cop i volta,  reacciona per salvar la vida del seu fill.  Ed Harris és capaç de fugir de la imatge dels mafiosos habituals darrere d’una aparença d’home familiar i d’empresari impecable com a Shawn Maguire. Joel Kinnaman acaba sent el complement perfecte a Liam Neeson i Ed Harris.

El director ha explicat en una entrevista quin és l’objectiu principal del protagonista interpretat per Liam Neeson: “No és el Liam Neeson intentant salvar el seu fill, és un home intentant guanyar-se el dret a ser el seu pare.” En conclusió, una manera de redimir-se i recuperar per sempre el fill que, a la pràctica, no ha tingut mai. Una història de redempció dels errors del passat com tantes n’hi ha en el cinema. Però, aquest és un bon thriller del qual es pot gaudir amb els magnífics jocs de càmera que t’imbueixen en l’ambient de la pel·lícula.

3 pensaments a “Una nit per sobreviure (Run all Night)

  1. Retroenllaç: …Una nit per sobreviure (Run all Night) | citizenjoel

  2. Retroenllaç: …Una noche para sobrevivir (Run all Night) (2015) | citizenjoel

  3. Retroenllaç: Infierno azul (The Shallows) | citizenjoel

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.