Mystic River (2003)

El riu del destí

cartell/filmaffinity.com

Clint Eastwood ens mostra com la nostra infància pot afectar tota la nostra activitat com adults en aquest magistral film. Un film que brilla per la seva subtilesa emocional i també per un extraordinari domini del tempo per part de Clint.

Aquesta pel·lícula mostra com la felicitat de tres nens, Jimmy Markum, Dave Boyle (un genial Tim Robbins en un personatge que descriu aquí) i Sean Devine, es veu truncada pel segrest i la violació d’en Dave. El segrest es produeix, a més a més, mentre els tres nens estan jugant tranquil·lament al carrer. Això marcarà per sempre les seves vides i la de les seves famílies.

A partir d’aquí ens desplacem dinou anys més tard. Aleshores, els tres amics es tornaran a retrobar amb unes trajectòries vitals molt diferents i en unes circumstàncies molt sòrdides. Un guió que ens ensenya la part més dura de la vida i de com ens marca cada acció que fem o deixem de fer. Es basa en el llibre homònim de Dennis  Lehane.

El repartiment l’encapçalen Sean Penn, Tim Robbins i Kevin Bacon. Unes actuacions premiades amb un Oscar l’any 2003, en els dos primers casos, gràcies a la cruesa que van saber transmetre als seus personatges.

En conclusió, un film que retrata com els traumes del passat ens marquen de per vida. Uns traumes que, en el fons, ens van afectant al llarg del nostre cicle vital. I que hi són presents mentre dura el nostre viatge pel riu de la vida.

2 pensaments a “Mystic River (2003)

  1. Retroenllaç: …Mystic River (2003) | citizenjoel

  2. Retroenllaç: …Mystic River (2003) | citizenjoel

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.