Golpe de efecto (Trouble with the Curve) 

 Rober Lorenz , llançament errat 

cartell/troublewiththecurve.warnerbros.com

Golpe de efecto vol ser una crítica a l’esport d’elit modern,  al mateix temps que una reflexió sobre la pèrdua de les facultats físiques relacionades amb l’edat, però acaba sent una reivindicació del self-made man, tan del gust americà.

El primer que cal apuntar és que amb la traducció del títol a l’espanyol es perd  significat. L’original Trouble with the curve  s’adequa més al contingut del film.

Un contingut que tracta les curvatures i els revolts que el destí ens té preparats. Un destí que, a vegades, sembla predeterminat. El pas del temps no perdona i es van perdent facultats físiques i el passat  condiciona el present. Això vestit amb algunes escenes amb clar regust de déjà-vu de molts films anteriors  i amb alguna escena francament sobrera.

El guió  ens mostra com el famós scouting de beisbol Gus Lobel (Clint Eastwood)  va perdent  visió i aquest fet li impedeix seguir fent la seva feina com abans. Això provoca que la seva filla, una advocada brillant amb qui té una relació complicada, l’acompanyi per ajudar-lo. A partir d’aquí reapareixen tots els fantasmes que hi ha en la seva relació. Enmig de tot, un debat entre el nou i l’antic món, entre les noves tecnologies i la pura tècnica d’observació dels vells scoutings.

Pel que fa al repartiment, Clint Eastwood  repeteix un paper que ja ha fet en els últims anys i, fins i tot,  al llarg de la seva carrera: home desencantat de la vida, poc adaptat al seu temps, que intenta solucionar els problemes amb violència física o psicològica. De la resta d’actors i actrius destaca, sobretot, Amy Adams en el paper de filla. Justin Timberlake, en el paper d’estrella de beisbol retirada, no convenç tant com en altres ocasions.  A part cal fer notar la presència d’actors consolidats com John Goodman o Robert Patrick.

També s’ha de tenir en compte que aquest film constitueix el debut de Robert Lorenz com a director després d’haver col·laborat com a productor en films com Mistyc River (2003) o Million Dolar Baby (2004) . Evidentment el seu nivell com a director, de moment, no és tan alt. com s’ha evidenciat en aquest film; malgrat la influència de Clint Eastwood  en la direcció. Això s’evidencia quan fins i tot el mateix Clint Eastwood  ha confessat  que  no es veia capacitat  per actuar i dirigir alhora. Una confessió que ens fa pensar que el film no deixa de ser una reflexió sobre la mateixa decadència física de l’actor/director quan ja ha passat de la vuitantena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.